Eko GroupОРГАНСКА ПРОЛЕТНА КОПРИВА


Информации за алергениПрисуство на потенцијално алергени
состојки во производот
Содржани според рецептот за подготовка Можност да бидат присутни во производот во трагови
Житарици кои содржат глутен (пченица, јачмен, спелта, рж, овес) Не Не
Морски плодови Не Не
Јајца (протеини, жолчка) Не Не
Риба Не Не
Кикирики Не Не
Соја Не Не
Млеко Не Не
Лактоза Не Не
Јаткасти плодови (лешници, бадеми, ореви, фстаци и др.) Не Не
Целер Не Не
Сенф и синап Не Не
Сусам Не Не
Сулфур диоксид и сулфити во концентрација поголема од 10mg/kg или 10mg/l Не Не
Лупин Не Не
Аспартам Не Не
Пченка Не Не
Лук Не Не
Печурки Не Не